Projectes

Benvingut/da a Observadors del Mar!

Si t'agrada el mar, busseges, navegues, pesques, fas esports aquàtics tant de forma professional com aficionat o vas a la platja, t'animem a col·laborar en aquest projecte de ciència ciutadana!

La plataforma OBSERVADORS DEL MAR vol ser el punt de trobada entre ciutadans i científics per investigar junts l'estat actual del nostre mar. Pots participar en la investigación aportant les teves observacions i experiencia. Volem comprendre millor els efectes que l'escalfament global, la contaminació, els canvis de biodiversitat, les invasions d'espècies exòtiques i la sobrepesca estant tenint sobre el nostre mar. Per això, recollim observacions i albiraments sobre la distribució i abundància d'espècies marines comuns, l'aparició d'espècies marines 'rares' o invasores, o la presència d'efectes sobre l'ecosistema (mortalitats d’organismes, contaminació superficial i del fons).

Aquesta plataforma de projectes, coordinada des de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC) compta amb l'ajut dels ciutadans com tu i la participació d'investigadors de diferents centres de recerca nacionals i internacionals per establir un diàleg recíproc al voltant d'aquestes temàtiques. Tots els nostres projectes estan lligats a alguna investigació en curs.

Projectes oberts:

PARTICIPAR és molt fácil i no fa falta ser experts:

1. Registra't

2. Decideix en quin projecte vols col·laborar

3. Envia les teves observacions als nostres científics especialistes. (Si no coneix el nom de l'espècie, no importa: pots marcar el botó de "no identificat" i els investigadors validaran les teves dades i resoldràn els teus dubtes. També posem a la teva disposició guies d'identificació i enllaços d'interès).

Totes les dades recollides són públiques i surten al mapa, un mapa que estem dissenyant entre tots!

Si vols formar part d'aquest equip, apunta't! LA TEVA MIRADA ÉS MOLT VALUOSA! Llegeix quins són els objectius de cada projecte i comença a col·laborar.

 

Projectes tancats:

Observadors registrats

Correu electrònic:

Contrasenya:

Recuperar contrasenya

Vídeo

Apunta't hi

Observació nova

Destaquem

Ocells marins

Egretta garzetta

Dani
Gras Castelló

Comentari de l'investigador/a

P.Abelló: El Martinet blanc és un ocell que no només és típic dels aiguamolls, sinó que, especialment a l'hivern, es pot veure també per les zones rocoses costaneres on depreda crancs i petits peixos. Tot i no ser un ocell típicament marí, en aquest portal també hi acceptem les observacions d'ocells no marins fetes a la mar. Moltes gràcies. Esperem seguir comptant amb la teva col·laboració.

Veure

Veure totes les destacades

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]