Projectes

HO SABIES?
Malgrat els més de 25 de segles de navegació i exploració, els oceans (uns 370 milions de km2 que representen els 2/3 de la superfície del nostre planeta) són una extensió encara poc coneguda.
L'escassetat de coneixement és encara més evident pel que fa a la investigació oceanogràfica! Si suméssim la superfície dels oceans coberts per vaixells o embarcacions d'investigació, aquesta no superaria el 10% del total, en tota la seva història. La complexitat operativa i els costos econòmics justifiquen en part aquesta manca de coneixement.

QUÈ ÉS OBSERVADORS DEL MAR?
És un projecte de ciència ciutadana, basat en el diàleg entre ciutadans i científicsi i l'aprenentatge recíproc, que té com a objectiu esbrinar quin és l'estat actual del nostre mar, detectar possibles canvis i estudiar dinàmiques en curs.

QUÈ ÉS LA CIÈNCIA CIUTADANA?
La ciència ciutadana és la investigació científica portada a terme entre molts ciutadans no necessàriament experts, mitjançant l'ús de les noves tecnologies.

QUI POT PARTICIPAR?
Tothom pot participar. Si busseges, navegues, pesques, fas esports aquàtics tant de forma professional o com aficionat o si simplement t'agrada estar amb contacte amb el mar i la platja, et convidem a sumar-te al nostre equip! Les teves observacions puntuals, la teva experiència i els teus coneixements, són essencials per l'avanç del coneixement científic.

Projectes en marxa:

 

 

 

 

 

QUINA INFORMACIÓ RECOLLIM I COMPARTIM?
Recollim observacions i albiraments sobre la distribució i abundància d'espècies marines comuns, l'aparició d'espècies marines 'rares' o invasores, o la presència d'efectes sobre l'ecosistema (contaminació superficial i del fons).

COM PARTICIPAR?
Participar és molt fàcil i no fa falta ser experts. Coneixes bé la teva àrea i la seva fauna? Has vist alguna cosa rara? Vols denunciar algun tipus de degradació o mortaldat?

Pots introduir les dades via web o telèfon mòbil. Només t'has de registrar amb un correu electrònic i en 3 senzills passos podràs afegir la teva observació. Si no coneix el nom de l'espècie, no importa: pots marcar el botó de "no identificat" i un grup d'experts especialitzats validarà les teves dades i resoldrà els teus dubtes.

També posem a la teva disposició guies d'identificació i enllaços d'interès. Totes les dades recollides són públiques i surten al mapa, un mapa que estem dissenyant entre tots!

QUI HI HA DARRERA?

Tots els nostres projectes estan lligats a la investigació en curs. Som un equip internacional d'experts en diferents disciplines que té com a objectiu establir una col·laboració i un intercanvi d'informació, opinions i resultats amb la societat.

Si vols formar part d'aquest equip, apunta't! LA TEVA MIRADA ÉS MOLT VALUOSA! Llegeix quins són els objectius de cada projecte i comença a col·laborar.

Observadors registrats

Correu electrònic:

Contrasenya:

Recuperar contrasenya

Apunta't hi

Observació nova

Destaquem

Peixos invasors

Fistularia commersonii

Branko
Dragičević

Comentari de l'investigador/a

thank you again Branko
an other record of Fistularia from the Adriaticc sea. You know better than us how relevant it is this info. Thank you to bring it to seawatchers
best
ernesto

Veure

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]