Projectes

Malgrat els més de 25 de segles de navegació i exploració, els oceans (uns 370 milions de km2 que representen els 2/3 de la superfície del nostre planeta) son una extensió encara poc coneguda. L'escassetat de coneixement és encara més evident pel que fa a la investigació oceanogràfica: si suméssim la superfície dels oceans coberts per vaixells o embarcacions d'investigació, aquesta no superaria el 10% del total, en tota la seva història. La complexitat operativa i els costos econòmics justifiquen en part aquesta manca de coneixement.

Per això, creiem que la col·laboració ciutadana és molt valuosa!

Aquest portal vol ser el lloc de recollida de les observacions i albiraments que els amants del mar realitzen duran les seves activitats, ja siguin professionals o d'oci. El nostre objectiu és crear una gran base de dades amb informació de qualitat útil tant per al coneixement de la fauna i flora marines (distribució, abundància, aparició d'espècies 'rares' o invasores, etc.), com per saber què passa en el mar (contaminació superficial i del fons). Si navegues, tant de forma professional com d'afeccionat, si busseges, o si simplement t'agrada estar amb contacte amb el mar i la platja, la teva experiència i les teves observacions poden ser molt útils per la ciència!

La teva col·laboració ajudarà als científics a conèixer millor el nostres mar i analitzar com l'escalfament global, la contaminació, la pèrdua de biodiversitat, les invasions d'espècies exòtiques i la sobrepesca els poden afectar.

 

Projectes en marxa:

Observadors registrats

Correu electrònic:

Contrasenya:

Recuperar contrasenya

Observació nova

Apunta't hi

Destaquem

Ocells marins

Puffinus puffinus

Salvador
Garcia Barcelona

Comentari de l'investigador/a

P.Abelló: primera observación de pardela pichoneta en nuestro portal. Muchas gracias. Y además, una de las pocas del Cantábrico hasta el momento.

Veure

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]