Projectes

Malgrat els més de 25 de segles de navegació i exploració, els oceans (uns 370 milions de km2 que representen els 2/3 de la superfície del nostre planeta) son una extensió encara poc coneguda. L'escassetat de coneixement és encara més evident pel que fa a la investigació oceanogràfica: si suméssim la superfície dels oceans coberts per vaixells o embarcacions d'investigació, aquesta no superaria el 10% del total, en tota la seva història. La complexitat operativa i els costos econòmics justifiquen en part aquesta manca de coneixement.

Per això, creiem que la col·laboració ciutadana és molt valuosa!

Aquest portal vol ser el lloc de recollida de les observacions i albiraments que els amants del mar realitzen duran les seves activitats, ja siguin professionals o d'oci. El nostre objectiu és crear una gran base de dades amb informació de qualitat útil tant per al coneixement de la fauna i flora marines (distribució, abundància, aparició d'espècies 'rares' o invasores, etc.), com per saber què passa en el mar (contaminació superficial i del fons). Si navegues, tant de forma professional com d'afeccionat, si busseges, o si simplement t'agrada estar amb contacte amb el mar i la platja, la teva experiència i les teves observacions poden ser molt útils per la ciència!

La teva col·laboració ajudarà als científics a conèixer millor el nostres mar i analitzar com l'escalfament global, la contaminació, la pèrdua de biodiversitat, les invasions d'espècies exòtiques i la sobrepesca els poden afectar.

 

Projectes en marxa:

Projectes lligats a l'investigació en curs (2012-2015)

Aquestos projectes d'investigació busquen informació concreta sobre algunes espècies, indicadores de fenòmens de canvi que estan ocorrent als nostres mars i oceans:

Gorgònies en perill
> Gorgònies en perill

Peixos invasors
> Peixos invasors

Alerta meduses
> Alerta meduses

Àrea biodiversitat i conservació

Qui viu al mar? En quines condicions? Busquem ajuda per incrementar els nostres coneixements sobre la biodiversitat marina i l'estat dels nostres mars i oceans:

Crustacis decàpodes
> Crustacis decàpodes

Ocells marins
> Ocells marins

Peixos mediterranis
> Peixos mediterranis

Esponges amenaçades
> Esponges amenaçades

Àrea contaminació

La contaminació es un problema també pels oceans i pels animals marins. Aquest projecte intenten quantificar l'increment d'aquesta problemàtica i conscienciar als ciutadans a fer un ús responsable del mar i, en general, del territori:

Brossa de fons
> Brossa de fons

Plàstic 0
> Plàstic 0

Observadors registrats

Correu electrònic:

Contrasenya:

Recuperar contrasenya

Observació nova


Apunta't hi

 

Destaquem

Crustacis decàpodes

Pachygrapsus marmoratus

Pablo
Ruiz

Comentari de l'investigador/a

P.Abelló: Gracias, Pablo, por esta bella imagen de Pachygrapsus marmoratus. Poco a poco iremos conociendo mejor nuestras especies y su hábitat


Veure