Observació : Detalls

Data:

09/Agost/2018 (18:00)

Latitud:

38.9153

Longitud:

1.4015

Validada Comentaris sobre l'observació

Família singnàtids

Syngnathus typhle

Nom comú: Mula morruda, Serpentí, Bruixa, Peix bada, Mula mediterránea, Pez aguja, Aguja mula, Deep-snouted pipefish

Foto:

Fondària (m):

< 5

Hàbitat:

Praderia de Posidonia

Temperatura (ºC):

-

Comentaris:

HOla. No tinc imatgee. Ja ho vaig comentar al twetter de observadors. Una ona va treure l'exemplar fora de l'aigua i uns familiars l'agafaren i possaren a un poal amb aigua de mar. Jo vaig sortir de l'aigua en 1 minut per veure quin peix era. Era clarament un Synatus per la coa reduida, però existent i clarament era el typhle per la seva cara amb la "trompa" tan ampla com la resta del cos. Era característica la boca que s'obria a la l'àngul superior frontal. També la llibrea que recordava moltisim a una fulla de posidònia. Ja coneixia l'espècie però sempre l'havia vist en imatges o morts (som biòleg). Després de confirmar l'espècie vam alliberar-lo i el vaig poder seguir durant uns 4 minuts mentres poc a poc nadava per dirigir-se a l'alguer. A aquesta zona hi ha molt, però és una zona molt emprada per les embarcacions, amb fondeig desenes de vaixells cada dia bé amb ancora, bé amb morts. Hi vaig cada setmana al llarg de l'estiu. No havia vist mai l'espècie.

Comentari de l'investigador/a sobre l'observació

 

Bones Joan, primer de tot gràcies per la teva observació. Normalment no validem observancions sense imatge perque no podem estar segurs de la identificació, però en aquest cas i vista la teva descripció en detall si que la validarem. Si en trobes més peixos pipa en properas vegades per favor torna a pujar l'observació com has fet amb aquesta, les dades són molt valuoses per a noltros, si bé es vera que seria millor que l'identificació la fessiu amb una fotografia en lloc de manipulant al peix. En qualsevol cas moltisimes de gràcies.
Inés Castejón

Observador

Joan Carles
Palerm

Data de creació: 2018-08-15 22:36:29 | Data d'edició: 2018-08-17 14:21:29

Actualitat

Mapa de les observacions

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]