El portal de ciència ciutadana per implicar-te
en la recerca marina

Ja som 1038 usuaris registrats i tenim 4889 observacions!

291215699104012908161512907443174

Estem renovant la imatge d’Observadors del Mar.

D’ara endavant detectareu canvis en el disseny dels nostres materials i en l’organització dels continguts d’aquest portal.

Amb aquestes millores volem que la nostra missió, implicar-vos en la recerca científica sobre el mar, arribi a més gent i sigui més efectiva.

Per aquest motiu, volem fer-ho fàcil. Estem canviant cap a una nova imatge més neta i senzilla, on els reptes que us proposem, els procediments i els continguts siguin clars i accessibles.

Esperem que la gaudiu. Gràcies per col·laborar amb la vostra mirada!

Equip d'Observadors del Mar

[ Tancar ]

Actualitat

Observacions destacades

Paramuricea clavata
24/Maig/2014
Observador: Antoni López-Arenas i Cama
Comentari de l'investigador/a
L'observació de la reproducció de finals de Maig només l'haviem confirmat a les Illes Medes l'any 2011. Va representar de l'avançament de gairebé 3 setmanes en la reproducció respecte a les dates normals. Aquest avançament el varem relacionar amb les elevades temperatures observades el mes de Maig del 2011. La teva observació és molt interessant i estaria molt bé saber si finals de Maig és el període de posta de Paramuricea clavata en aquesta zona (la més al sud per la que tenim resgistres en el portal d'Observadors del Mar). Gràcies per compartir aquesta valuosa informació.
Paramuricea clavata
10/Juny/2012
Observador: Antoni López-Arenas i Cama
Comentari de l'investigador/a
Gràcies per compartir aquesta observació del 2012. És olt interessant poder recollir informació sobre el moment de reproducció en les diferents zones de la costa catalana. Des de fa uns anys tenim dades de temperatura en diferents punts de la Costa Brava i podrem relacionar els moments de posta amb les condicions de temperatura. En aquest cas les dates es corresponen amb les dates observades anteriorment. Moltes gràcies. La foto és excel·lent.
Velella velella
16/Maig/2016
Observador: Pablo Ruiz
Comentari de l'investigador/a
Muchas gracias por el avistamiento, la foto es muy bella. La destacaremos en la web

Veure totes les destacades

Mapa de les observacions

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]