El portal de ciència ciutadana per implicar-te
en la recerca marina

Ja som 1902 usuaris registrats i tenim 9584 observacions!

6192551141186923111004504172
1172623254914612157173

Estem renovant la imatge d’Observadors del Mar.

D’ara endavant detectareu canvis en el disseny dels nostres materials i en l’organització dels continguts d’aquest portal.

Amb aquestes millores volem que la nostra missió, implicar-vos en la recerca científica sobre el mar, arribi a més gent i sigui més efectiva.

Per aquest motiu, volem fer-ho fàcil. Estem canviant cap a una nova imatge més neta i senzilla, on els reptes que us proposem, els procediments i els continguts siguin clars i accessibles. Podeu descarregar el nostre nou logotip aquí.

Esperem que la gaudiu. Gràcies per col·laborar amb la vostra mirada!

Equip d'Observadors del Mar

[ Tancar ]

Actualitat

Observacions destacades

Callinectes sapidus
07/Agost/2018
Observador: Boris weitzmann
Comentari de l'investigador/a
P. Abelló: Aquesta observació, junt amb l'altra que ens has aviat, una mica més al nord són importants perquè ens indica que ja tenim una població establerta al nord de la Península. Aviat arribaran a la Camarga, si no és que ja hi són.
Callinectes sapidus
07/Agost/2018
Observador: Boris weitzmann
Comentari de l'investigador/a
P.Abelló: Moltes gràcies, Boris, per aquesta observació. És, fins ara, la que marca el límit nord de distribució d'aquesta espècie a la Península Ibèrica, i ens indica també que aquest cranc es troba encara en expansió a la nostra mar. A més a més, el fet que aquest exemplar hagi sigut depredat per un pop ens suggereix possibles noves vies de control, ja que els crancs blaus adults tenen pocs depredadors. Seguim!
Aetomylaeus bovinus
03/Agost/2018
Observador: Monica Boiza
Comentari de l'investigador/a
Hola Monica,

Muy interesante tu observación! Esta raya es muy rara de observar ya que en el Mediterráneo se encuentra en peligro Crítico de Extinción, en la zona le llaman obispo.

Muchas gracias

saludos

Claudio
Hippocampus hippocampus
05/Agost/2014
Observador: Sergio Alberto Nogales Fernández
Comentari de l'investigador/a
Muchas gracias por esta observación. Es muy interesante dada la escasez de estos ejemplares en la costa balear. Un saludo cordial. Miquel Planas

Veure totes les destacades

Mapa de les observacions

El nostre portal web web utilitza 'cookies' amb la finalitat de millorar l'experiència de l'usuari. Més informació aquí. [ Tancar ]